STRATAMED

Stratamed – Silikonski gel koji pospješuje cijeljenje rana raznih etiologija

 • Najnoviji tretman za prevenciju abnormalnih ožiljaka koji se može primjenjivati na neepiteliziranoj rani i kompromitiranoj koži
 • Poboljšava hidraciju tkiva
 • Ubrzava migraciju keratinocita preko dna rane
 • Ubrzava cijeljene rane
 • Smanjuje upalni odgovor
 • Stvara optimalnu okolinu za cijeljenje rana što daje najbolji mogući rezultat pri liječenju ožiljaka

Stratamed je najnoviji tretman za prevenciju abnormalnih ožiljaka koji se može primjenjivati na neepiteliziranoj rani i  kompromitiranoj koži.
Stratamed podržava proces ozdravljenja kože, što dovodi do smanjene pojavnosti abnormalnih ožiljaka i do najboljeg mogućeg terapijskog rezultata.
Stratamed je poluokluzivan, hidrofoban gel za rane koji ne prianja čvrsto na novo formirano granulacijsko tkivo, čime postiže:

 • Poboljšanu hidraciju tkiva
 • Bržu migraciju keratinocita preko dna rane
 • Brže cijeljenje rane

Stratamed sadrži inertne silikonske polimere bez mjerljive pH vrijednosti koji oblikuju fleksibilni zaštitni sloj koji:

 • Smanjuje upalni odgovor
 • Stvara optimalnu okolinu za cijeljenje rana što daje najbolji mogući rezultat pri liječenju ožiljaka

Stratamed se može koristiti odmah nakon kirurških zahvata, trauma, rezova na koži, opeklina i terapije zračenjem, što dovodi do brže reepitelizacije oštećene kože cime se dramatično smanjuje učestalost abnormalnih ožiljaka.

Smanjenje upalnog odgovora

Stratamed tvori fleksibilni, zaštitni sloj koji se slabo veže za ozlijeđenu kožu i štiti je od invazije kemijskih tvari i mikroba. Stratamed se sastoji od inertnih silikonskih polimera bez mjerljive pH vrijednosti, koji ne utječu
na zaštitni kiselinski plašt kože i ne reagiraju s novoformiranim epitelskim tkivom. Što dovodi do smanjenja upalnog odgovora, uspješnog zacjeljivanja rane i time poboljšava terapijske rezultate.

Brža reepitelizacija dna rane

Stratamedov zaštitni i hidrofobni silikonski film ima poluokluzivni učinak te na taj način poboljšava hidrataciju tkiva ozljeđenog područja kože. Ne prianja čvrsto za novo oblikovano granulacijsko tkivo, što omogućava bržu migraciju keratinocita preko rane. Što dovodi do brže reepitelizacije, dramatično smanjuje pojavnost abnormalnih ožiljaka te omogućuje pacijentima brže vrijeme oporavka.

Prevencija abnormalnih ožiljaka

Stratamed obnavlja barijersku funkciju stratum corneuma, smanjuje transepidermalni gubitak vode (engl.Trans-Epidermal Water Loss, TEWL) i zaustavlja dehidraciju kože. Što dovodi do normalizirane razine stvaranja
kolagena, koje rezultira normalnim zrelim ožiljkom.
Stratamed modulira razinu osnovnih fibroblastičnih čimbenika rasta (engl. bas ic fibroblastic growth factors, bFGF), što sprječava stvaranje hipertrofičnog ožiljkastog tkiva.

Upute za korištenje

Osigurajte da je zahvaćena koža ili površinska rana čista. Nježno osušite višak eksudata ili tekućine iz zahvaćenog područja prije uporabe gela. Kako biste postigli najbolje rezultate Stratamed treba održavati u neprestanom kontaktu s kožom (24 sata dnevno / 7 dana u tjednu). Ako ste isprali Stratamed gel, nanesite ga ponovno. Ako se pravilno nanese na izložena mjesta, Stratamed bi trebao biti suh za 5‐6 minuta. Ako treba duže da se osuši vjerojatno ste previše nanijeli.
Nježno izvadite višak čistom maramicom ili gazom i dopustite da se postupak sušenja nastavi.