STRATADERM

Strataderm – Silikonski gel nove generacije za prevenciju i tretiranje keloidnih i hipertrofičnih ožiljaka

       

  • Za stare i nove ožiljke
  • Ublažuje i izravnava ispupčene ožiljke
  • Ublažuje svrbež i nelagodu kod ožiljaka
  • Smanjuje crvenilo i diskoloraciju
  • Sprječava pojavu abnormalno prevelikih ožiljaka

Strataderm nudi tehnologiju silikonskog gela u rapidno samosušecem i neljepljivom obliku bez ikakvog mirisa. Idealan je za sve nepravilne površine kože/ožiljaka i bilo koju veličinu ožiljaka. Može se koristiti na novim i starim ožiljcima. Strataderm gel ne dovodi do sekundarnih nuspojava poput maceracije, osipa, svrbeža ili infekcije te je pogodan za ljude s osjetljivom kožom i za djecuStrataderm se ne smatra samo terapijom prvog odabira za ožiljke, već se preporučuje i za uporabu zajedno s drugim opcijama terapije, poput steroidnih injekcija za povećanje ukupne učinkovitosti (rezultata).

Iako do danas ožiljci najčešće ne mogu biti u potpunosti uklonjeni, uz pomno odabran i učinkovit tretman u većini slučajeva nuspojave ožiljaka mogu se smanjiti, a izgled značajno poboljšati. Uz to, vjerojatnost nastanka abnormalnih ožiljaka može se učinkovito smanjiti ako se s liječenjem započne ubrzo nakon zatvaranja rane.

Silikonski gel je jednostavan, siguran i prikladan način za poboljšanje abnormalnih ožiljaka bez potrebe za bolnim invazivnim postupcima. Terapija silikonskim gelom ima glavnu ulogu u liječenja ožiljaka i dokazano je da je sigurna i učinkovita dugi niz godina. Silikonski gel je jedina neinvazivna opcija za koju postoje preporuke bazirane na znanstvenim dokazima vodećih svjetskih stručnjaka kako za liječenje ožiljaka, tako i za prevenciju nastajanja abnormalnih ožiljaka.

Nove formule silikonskog gela nanose se iz tube (kao Strataderm) u tankom sloju na zahvaćenu kožu kako bi sušenjem oblikovali proziran, fleksibilan i plinopropusan sloj silikonskog gela koji pirjanja na kožu. To osigurava konstantan kontakt s cijelom površinom ožiljaka, omogućavajući mu djelovanje 24 sata dnevno.

Nedavna klinička ispitivanja pokazala su da samosušeći silikonski gel, nanesen iz tube, ima jednaku učinkovitost i iste odlične rezultate u liječenju ožiljaka i sprječavanju abnormalnog stvaranja ožiljaka kao i tradicionalno postavljanje silikonskim pločicama. Istodobno, apliciranje gela je puno jednostavnije od postavljanja silikonskih gel pločica, i nema ograničenja u svojoj primjeni.

Strataderm je razvijen pomoću nove silikonske tehnologije koja ne koristi SiO2 (pijesak ili staklo) za pomoć pri sušenju. Vrhunska izdržljivost, ugodan osjećaj nakon apliciranja i vrijeme sušenja samo su neke od prednosti napredne formule Strataderm silikonskog gela.

Upute za korištenje

Osigurajte da je ožiljak čist i suh. Na zahvaćeno područje nanesite vrlo tanki sloj Strataderm® a i ostavite da se gel osuši. Strataderm primjenjivati jednom ili dva puta dnevno na izložena mjesta ili prema uputama liječnika.
Kako biste postigli najbolje rezultate Strataderm treba održavati u neprestanom kontaktu s kožom (24 sata dnevno / 7 dana u tjednu).
Ako se pravilno nanese na izložena mjesta, Strataderm bi trebao biti suh za 3‐4 minute. Ako treba duže da se osuši vjerojatno ste previše nanijeli. Nježno uklonite višak čistom maramicom ili gazom i dopustite da se postupak sušenja nastavi.
Kada se osuši, na Strataderm možete nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom, kozmetiku, kompresivne steznike ili gips