DURAFIBER◊ Ag

VISOKOUPIJAJUĆA, NETKANA ANTIMIKROBNA OBLOGA OD CELULOZNIH VLAKANA.

Ionsko srebro u oblozi pruža antimikrobno djelovanje protiv širokog spektra patogena u rani , reducirajući bakterijsko opterećenje i rizik od infekcije.

DURAFIBER Ag u dodiru s eksudatom brzo stvara gel prilagodavajući se nježno obliku rane. Taj gel apsorbira izlučevine te ih “zaključava” dalje od rane , pruža vlažno okružje te podupire autolitički debridman.  Zahvaljujući jedinstvenom svojstvu zadržavanja čvrstoće i nakon upijanja eksudata DURAFIBER AG uklanja se u jednom komadu što osigurava minimalnu traumu za pacijenta te sigurnost uklanjanja cijele obloge bez ostataka što je naročito bitno kod zbrinjavanja kaviteta i dubljih rana.

DURAFIBER Ag se može koristiti u kombinacijom sa širokim spektrom obloga kao što je ALLEVYN◊ te PROFORE◊ višeslojni zavojni kompresivni sistem.

DURAFIBER Ag se može koristiti ispod OPSITE◊ prozirne adhezivne folije kod rane s lmanjom eksudacijom.

Durafiber Ag - Ekonomski isplativ

Indikacije

DURAFIBER Ag je visokoupijajuća vlaknasta gelirajuća celulozna obloga sa srebrom za antimikrobni učinak. Namijenjena je tretiranju kroničnih i akutnih, plitkih i dubokih rana u svim fazama cijeljenja. Rane koje su pogodne za korištenje DURAFIBER AG venski i arterijski ulkus, decubitus, dijabetičko stopalo, kirurške rane, fistule,tunelne rane, parcijalne opekline, donorska mjesta, rane koje zaraštaju “per secundam”,  i rane sklone krvarenju poput onih na kojima je načinjen kirurški ili mehanički debridman.

DURAFIBER Ag može ostati na rani do 7 dana.

DURAFIBER Ag se može koristiti na inficiranim ranama.
Kontraindikacije

Ne koristiti kod pacijenata s poznatom osjetljivošću na srebro. Ne koristiti na ranama koje nemaju sekreta.
Učestalost previjanja

Tijekom prvih par previjanja  potrebna je češća kontrola i\ili promjena obloge a nakon toga obloga može biti i do 7 dana na rani. Primjenjuju se lokalni klinički protokoli. Otvorena obloga treba se odmah upotrijebiti inače se kompromitira sterilna barijera.

Broj artikla Dimenzije obloge Broj obloga u pakiranju
10,0 cm x 10,0 cm 10 komada
66800036 15,0 cm x 15,0 cm 5 komada
66800037 20,0 cm x 30,0 cm 5 komada