ALLEVYN◊ Ag Gentle Border

VISOKOUPIJAJUĆA POLIURETANSKA ANTIMIKROBNA OBLOGA SA SREBROM I SILIKONSKIM KONTAKTNIM SLOJEM ZA FRAGILNU I OSJETLJIVU KOŽU- STERILNA.

Troslojna napredna tehnologija obloga ALLEVYN Ag Gentle Border pospješuje dinamično zbrinjavanje izlučine kako bi se oko rane stvorilo vlažno okruženje i smanjila opasnost od maceracije.

Indikacije

Plitke, granulirajuće rane; kronične i akutne eksudirajuće rane; djelomično duboke i duboke rane, kao što su:

  • dekubitusi
  • ulkusi na nogama i dijabetički ulkusi na stopalu
  • inficirane rane
  • maligne rane
  • kirurške dehiscencirane rane
  • opekline prvog i drugog stupnja
  • donorska mjesta
  • rane s gljivičnim nakupinama

ALLEVYN Ag Gentle Border troslojna je obloga napredne tehnologije u kojem se upijajuća hidrocelularna pjena sa srebrnim sulfadiazinom nalazi između probušenog samoljepljivog sloja sa silikonskim gelom koji je u doticaju s ranom i vodonepropusnog vanjskog sloja. Površina obloga ALLEVYN Ag Gentle Border prekrivena je prianjajućim slojem od silikona koji jamči bezbolno uklanjanje kod mijenjanja obloga, a koji ujedno omogućava da oblog sačuva prianjanjuća svojstva. Oblog prianja uz kožu bez potrebe za sekundarnim fiksiranjem i jednostavno ga je nanijeti i ukloniti.

Troslojna napredna tehnologija obloga ALLEVYN Ag Gentle Border pospješuje dinamično zbrinjavanje izlučine kako bi se oko rane stvorilo vlažno okruženje i smanjila opasnost od maceracije. Oblog također djeluje kao učinkovita barijera protiv zaraze mikrobima te štiti ranu od invazivnih patogenih tijela, a time pomaže bržem cijeljenju. Srebrni sulfadiazin djelotvorno štiti od mikroorganizama prisutnih u oblogu i rani.

ALLEVYN Ag Gentle Border za rane s umjerenim do jakim izlučivanjem. Oblog sadržava srebrni sulfadiazin.

Učestalost promjene obloga 

Tijekom ranih faza zbrinjavanja rane, ALLEVYN Ag Gentle Border oblozi redovito se trebaju pregledavati. Kada se proizvod koristi na inficiranim ranama, infekcija se treba pregledati i liječiti u skladu s važećim lokalnim kliničkim protokolom. Oblozi se mogu ostaviti na rani do sedam dana, ovisno o stanju rane i okolne kože ili sve dok eksudat ne postane vidljiv te se pojavi na manje od 0,5 cm od ruba jastučića obloga. No, po potrebi mogu se mijenjati i ranije. Pritom valja uzeti u obzir važeće lokalne kliničke protokole.

Broj artikla Dimenzije obloge Broj obloga u pakiranju
66800436 7,5 cm x 7,5 cm 10 komada
66800437 10,0 cm x 10,0 cm 10 komada
66800438 12,5 cm x 12,5 cm 10 komada
66800439 17,5 cm x 17,5 cm 10 komada