ACTICOAT◊ Flex 3

ACTICOAT FLEX JE FLEKSIBILNA JEDNOSLOJNA ANTIMIKROBNA OBLOGA ZA RANE PROTKANA VISOKOUČINKOVITIM NANOKRISTALNIM SREBROM.

ACTICOAT Flex 3 obloga se sastoji od fleksibilnog, slabo ljepljivog poliesterskog sloja prekrivenog s nanokristalnim srebrom. ACTICOAT Flex 3 je izrazito prilagodljiva obloga koja prati konture tijela kako bi održala kontakt s površinom rane. Obloga je slabo prianjajuća što pomaže pri minimiziranju traume tijekom izmjene obloge. Nanokristalno srebro pruža učinkovitu antimikrobnu barijeru od mikrobne kontaminacije štiteći ranu od invazivnih patogenih mikroorganizama i time ubrzava cijeljenje rane. Nanokristalno srebro je također učinkovito i protiv mikroorganizama već prisutnih u rani. Učinkovitost antimikrobne barijere ACTICOAT Flex 3 obloge traje najmanje 3 dana.

Brzo djeluje – ubija bakterije u samo 30 minuta (in vitro)

  • Učinkovit protiv više od 150 patogena, uključujući gram-pozitivne gram-negativne bakterije, gljivice i patogene rane s gljivičnim nakupinama (in-vitro)
  • Konstantno antimikrobno djelovanje – ostaje djelotvoran najmanje 3 dana
  • Omogućuje prolazak eksudata kroz oblogu
  • ACTICOAT Flex 3 obloge mogu se koristiti u kombinaciji s PICO™ i RENASYS™ proizvodima u trajanju do 3 dana Indikacije

Indikacije

Indicirano za primjenu na djelomično dubokim i dubokim ranama:

  • Opekline prvog i drugog stupnja
  • Pokrivanje graftova
  • Kirurške rane
  • Venski ulkusi
  • Dekubitusi

UPUTE ZA UPOTREBU 
Gdjegod je potrebno, čišćenje rane bi trebalo biti provedeno prema lokalnom kliničkom protokolu. NEMOJTE UPOTRIJEBITI fiziološku otopinu.

1. Sterilnom tehnikom izvadite ACTICOAT Flex 3 oblogu iz pakiranja.

2. Ako je potrebno izrežite oblogu u željeni oblik. Kad se koristi uz kompresivnu terapiju obloga mora biti rezana tako da veličinom i oblikom odgovara rani.

3. Oblogu navlažite u skladu s lokalnim kliničkim protokolom tako da je u cijelosti potopite i zatim nježno ocijedite (NEMOJTE UPOTRIJEBITI fiziološku otopinu). Prije aplikacije dopustite da se višak vode iscijedi. Alternativno, tanak sloj hidrogel proizvoda kao što je INTRASITE gel može biti primijenjen direktno na ranu i/ili na oblogu.

4. ACTICOAT Flex 3 oblogu bez rastezanja postavite, s bilo kojom stranom prema gore, na površinu rane pazeći da pritom ne bude nabora. Obloga treba biti primjenjena tako da smjer rastezanja obloge ide paralelno uzduž ekstremiteta radi omogućavanja pokreta.
ACTICOAT Flex 3 obloga se može primjeniti kao punilo za rane.

  

5. ACTICOAT Flex 3 oblogu osigurajte odgovarajućom sekundarnom oblogom ili kompresivnom terapijom, što će očuvati vlažno okruženje rane.
U slučaju rana s jakom sekrecijom potrebna je upijajuća sekundarna obloga. ACTICOAT Flex 3 obloga dopušta prijenos sekreta direktno u sekundarnu oblogu. Održavajte vlažnost ACTICOAT Flex 3 obloge, ali ne toliko vlažnom da dođe do maceracije tkiva.

Izmjena obloge ovisi o količini prisutnog sekreta i stanju rane. Obloga može biti ostavljena na rani do 3 dana.

Kad ACTICOAT Flex 3 oblogu koristite ispod kompresivne terapije, redovito kontrolirajte cijeli sustav obloga te oblogu zamijenite kad dođe do probijanja sekreta. Ako je razina sekreta visoka mogla bi biti potrebna dodatna neokluzivna upijajuća obloga.

Broj artikla Dimenzije Broj obloga u pakiranju
66800398 10 cm x 10 cm 5 komada
66800409 10 cm x 20 cm 12 komada